Een regenachtige zaterdagmiddag. In de koelkast stond een bakje vol met aardbeien. Aardbeien van onze eigen aardbeienplanten op het balkon. Kortom een goede reden voor een middagje bakken. Het resultaat is deze zoete aardbeiencake. Een lekkere traktatie voor een verjaardag of wanneer er visite langskomt.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien vervolgens in 4 parten.
Vet een bakvorm in met boter en bestuif deze met een beetje bakmeel. Voor deze aardbeiencake heb ik een ronde springvorm met een diameter van 24cm gebruikt.
Meng in een grote kom de boter en de suiker tot een luchtig geheel. Meng met behulp van een mixer of staafmixer.
Meng ook de eieren en het vanille-extract door het botersuiker mengsel.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
Klop de melk door het cakebeslag tot je een glad en luchtig mengsel krijgt.
Giet het cakebeslag in de bakvorm, strijk het beslag glad.
Leg de aardbeien bovenop en verdeel ze bijvoorbeeld in een cirkelvorm.
Bak de aardbeiencake ongeveer 45 minuten op 170°C.
De cake is klaar wanneer deze lichtbruin en gaar is. Gebruik eventueel een caketester of een prikker om de gaarheid te controleren. Wanneer de caketester/prikker er schoon uitkomt is e cake gaar.
Laat de cake afkoelen op een taartrooster en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Ingrediënten
- 120 gram boter, op kamertemperatuur
- 230 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 200 gram bloem, gezeefd
- 2 theelepels bakpoeder
- 240 ml melk
- 250 gram aardbeien
- poedersuiker
No Comments