Ik blijf jullie nog even voeden op het gebied van een plastic vrije keuken. In de aanloop naar mijn challenge heb ik veel blogs bezocht en ook een aantal boeken gelezen. Graag tip ik daarom deze 4 boeken voor inspirerende verhalen, tips en adviezen over het verminderen van plastic en afval. Lees verder >>
In het kader van mijn plastic vrije keuken challenge deed ik een rondvraag onder mijn mede foodbloggers naar hun favoriete recepten zonder pakjes & zakjes. De belangrijkste conclusie: de meeste foodbloggers koken niet met pakjes en zakjes. Gelukkig maar, ook al zijn er ook uitzonderingen. De leukste recepten verzamelde ik voor jullie! Lees verder >>
Zijn jullie ook zo’n fan van havermout? Sinds ik havermout ontdekt heb als ontbijt mag het niet meer in mijn voorraadkast ontbreken. Dat ik gek ben op havermout is ook wel terug zien aan het aantal onlangs verschenen recepten met havermout. Vandaag daarom een overzichtje van mijn 5 favoriete havermout recepten op dit moment. Lees verder >>
โWe moeten minder vlees eten, want dat is het beter voor zowel onze gezondheid als het milieu.โ Deze boodschap kwam begin dit jaar naar voren uit een onderzoeksrapport van het RIVM. Voor veel Nederlanders wordt dit nog een flinke uitdaging. Wij zijn namelijk stiekem best verknocht aan ons stukje vlees. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar TNS in opdracht van HelloFresh. Lees verder >>
Begin deze maand werd de bekende bezorgservice Deliveroo ook gelanceerd hier in Breda. Leuk nieuws! En nog leuker nieuws dat ik als blogger Deliveroo als een van de eersten ook mocht testen. Lees verder >>
Afgelopen zaterdag reisde ik af naar het Brabantse Son en Breugel. Ik bezocht hier De Stoerderij, een boerderij met stoere waterbuffels. Ik deed mee aan de #tourdestoer en kreeg een uitgebreide rondleiding inclusief een potje Knuffel de Buffel! Lees verder >>
In de week voor kerst was ik uitgenodigd voor een kerst kookworkshop bij de Kookerij. Een unieke gelegenheid om een specialistische techniek te leren, namelijk het maken van een galantine van gevogelte vanaf scratch. Lees verder >>
De afgelopen week heb ik hier op mijn blog een aantal kerst recepten gedeeld. Samen vormen deze gerechten het Great Little Kitchen Kerstmenu 2016. Lees verder >>
De stad Kota Bharu heeft me positief verrast. Vooral qua eten. Deze stad stond oorspronkelijk eigenlijk helemaal niet op de planning, maar was een noodzakelijke stop op weg naar de Perhentians. Ik denk dat Kota Bharu echter zeker door foodies niet overgeslagen mag worden! Lees verder >>
Nog maar net terug in Nederland viel ik gelijk met mijn neus in de tempeh. In de Markthal in Rotterdam werd de Indonesiรซ week georganiseerd met op zaterdag 12 november een tempeh workshop. Lees verder >>