Gebak en taart/ Recepten

Brownie met peer en walnoten

Brownie met peer en walnoten

I love chocolate!! Het mag dan misschien een fabeltje zijn, maar ik word echt oprecht gelukkig van chocolade. Volgens mij ben ik daarin vast niet de enige vrouw. Of is het misschien gewoon een feit? Het bakken en eten van deze heerlijke brownie heeft mij in elk geval opgevrolijkt.

Dit is voor mij nu al het beste brownie recept ooit. In elk geval de beste brownie die ik tot nu toe zelf gebakken heb. De brownie smelt namelijk helemaal op je tong. Met als gevolg dat je nog een stukje wilt, en nog een stukje.. Binnen no-time was de brownie dan ook op. Gelukkig zitten er ook peer en walnoten in, daardoor voel ik me iets minder guilty over het eten van deze chocolade snack.
Mijn inspiratie voor deze unieke combinatie met het frisse en zachte van de peer en wat crunch van de walnoten komt van Burgertrut. Ik heb alleen niet mijn eigen browniebeslag gemaakt met chocolade, maar heel lui de browniemix gebruikt die nog in onze kast stond. Maar mocht je de tijd maken, dan is deze brownie vast nog veel lekkerder met een eigen gemaakt chocoladebeslag. Misschien voor de volgende keer!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren en snijd de peer in kleine stukjes.

Hak de walnoten in kleine stukjes, dit gaat het snelste in een keukenmachine.
Meng in een kom de browniemix met het water en de plantaardige olie tot een glad beslag. Ik heb hiervoor zonnebloemolie gebruikt.
Meng de stukjes walnoot en peer door het browniebeslag.
Vet een bakvorm in met boter of bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het browniebeslag over de vorm.
Bak de brownie in 40 tot 45 minuten gaar in de oven.
Smullen maar!!

Ingrediënten

Brownie met peer en walnoten

  • 500 gram browniemix
  • 150 ml water
  • 150 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of archaide olie)
  • 2 a 3 peren
  • handjevol walnoten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.