Ik ben gek op quiche en maak regelmatig een lekkere quiche met bladerdeeg. Op mijn blog staat tot nu toe eigenlijk pas 1 quiche recept met bietenbladeren en ricotta. Hoog tijd voor een nieuw quiche recept dus. Ik maakte afgelopen week deze heerlijke quiche met champignons.
Normaal voeg ik altijd kaas toe aan een quiche. Door het eiermengsel of bovenop de quiche. Maar dit keer besloot ik om de kaas weg te laten en dat is me eigenlijk goed bevallen. Het is eigenlijk helemaal niet nodig om kaas toe te voegen. De verse kruiden in deze quiche geven namelijk al voldoende smaak.
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de champignons in stukjes en snipper de rode ui.
Hak een teentje knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten.
Hak de tijm en rozemarijn blaadjes fijn en voeg bij de champignons.
Vet een springvorm of bakblik in en bekleed de vorm met de bladerdeeg plakjes.
Verdeel de champignons over de bodem.
Klop in een kom de eieren luchtig en voeg hier de crème fraîche en een snufje peper en zout aan toe.
Verdeel het eiermengsel over de champignons.
Bak de quiche in ongeveer 40-50 minuten gaar in de oven.
Serveer de quiche met rucola of een andere soort sla.
Ingrediënten
-
Voor 3-4 personen
- 250 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- handjevol tijm
- handjevol rozemarijn
- 4 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 6-8 plakjes bladerdeeg
- peper en zout
No Comments