Recepten/ Soep/ Vegetarisch

Bloemkoolsoep met prei

bloemkoolsoep

Het is nu echt herfstweer en dan is er niks lekkerder dan een warme kop soep. Vandaag maakte ik een heerlijke bloemkoolsoep. Het hoofdingrediënt van deze soep is uiteraard bloemkool, in deze soep gecombineerd met prei en wortel.
Het verbaast me nog steeds hoe eenvoudig en makkelijk het is om zelf soep te maken. Als student kocht ik altijd kant en klare soep, maar dat komt hier nu niet meer in huis!
Soep kun je goed bewaren in de koelkast of invriezen. Ik maak daarom altijd extra soep, zo heb je altijd een maaltijd achter de hand.

Bereidingswijze

Snipper de ui. Was de prei en wortel en snijd in reepjes en stukjes.
Hak de bloemkool in kleine roosjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en roer tot deze zacht is.
Voeg de prei en wortel toe en laat alles in ongeveer 5 minuten zacht worden.
Voeg de bloemkool roosjes toe en roer goed door.
Voeg de wijn toe en laat ongeveer 2 minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
Voeg de kippenbouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
Voor een dunnere soep voeg je wat meer water of bouillon toe.

Ingrediënten

bloemkoolsoep

    Voor 3-4 kommen soep

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 bloemkool
  • 100ml witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper en zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.