Deze healthy coleslaw is erg lekker voor bij de barbecue. In plaats van mayonaise heb ik crème fraîche gebruikt, daardoor is deze frisse salade ook nog eens gezond. Binnen een handomdraai staat deze salade op tafel!
Bereidingswijze
Snijd de spitskool in kwarten en verwijder de kern. Snijd de spitskool in dunne reepjes.
Rasp daarna de wortel en schep de reepjes kool en geraspte wortel in een kom door elkaar.
Voeg de crème fraîche toe en meng dit door de salade.
Voor wat extra smaak heb ik een halve citroen gebruikt en het citroensap over de coleslaw gesprenkeld.
Voeg tot slot nog een beetje peper en zout toe.
Deze healthy coleslaw kun je eventueel al van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Ideaal voor een picknick in het park.
In plaats van spitskool kun je ook andere kolen gebruiken, zoals witte kool, groene of rode kool of savooiekool. In de originele Amerikaanse coleslaw wordt witte kool gebruikt.
Ingrediënten
- een halve spitskool
- 250 gram wortelen
- 100 gram crème fraîche
- citroensap
- peper en zout
No Comments