Vanavond is het tijd voor een healthy snack. Een gezonde variatie op friet. Deze knolselderij frietjes zijn bijna niet te onderscheiden van echte frietjes, alleen qua smaak.
Deze frietjes kun je ook heel goed maken met pastinaak of zoete aardappel. Genoeg gezonde variaties dus voor lekkere frieten.
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd de knolselderij daarna in gelijke plakken.
Snijd vervolgens gelijke frietjes van de knolselderij plakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de knolselderij fietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Besprenkel de frietjes met olijfolie en zout.
Bak de frietjes in ongeveer 30 – 40 minuten krokant en goudbruin in de oven.
Je kunt de knolselderij ook eerst beetgaar koken, daarmee verkort je de baktijd tot ongeveer 20 minuten.
Serveer de frietjes met een dip van yoghurt en peterselie of een zelfgemaakte mayonaise.
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- olijfolie
- zout en evt. peper
1 Comment
De 5 meest populaire recepten van 2014 - Great Little Kitchen
31 december 2014 at 17:04[…] dit jaar had ik geen idee hoe een knolselderij eruit ziet. Nu weet ik dat je er heerlijke frietjes van kunt maken. Een gezonde variant voor gewone frietjes. Past prima bij een gezond begin van 2015 […]