Ontbijt/ Recepten

Havermouttaart met blauwe bessen en yoghurt

Havermouttaart met blauwe bessen en yoghurt

Begin je dag goed met een stukje havermouttaart.
Deze havermouttaart met blauwe bessen en Griekse yoghurt maakte ik voor de Foodblogswap.
Met dank aan Sandra van de blog culi-sandra.nl ontdekte ik weer een nieuw recept met havermout!

Sandra heeft heel veel leuke ontbijtrecepten op haar blog.
In tegenstelling tot hier op mijn blog, waar slechts een paar ontbijt recepten te vinden zijn.
Gelukkig is er nu weer een lekker ontbijt recept bijgekomen!

Mijn ontbijtjes zijn ook niet echt heel bijzonder en vaak hetzelfde.
Vooral doordeweeks, dan ontbijt ik altijd met yoghurt en muesli of een kom havermout.
In het weekend pak ik wel regelmatig uit, dan bak ik vaak pannenkoeken, bijvoorbeeld havermoutpannenkoeken.
Inmiddels heb ik, mede dankzij Sandra, wat meer inspiratie en ook zin om nieuwe ontbijtjes uit teproberen.
Een smoothiebowl lijkt me ook leuk om eens zelf te gaan maken.
Dus wie weet dat ik dat binnenkort eens ga proberen!

Het originele recept voor deze havermouttaart is een zomers recept met kersen en vijgen.
Ook al is het al meer dan een week heerlijk lente weer, het is nog geen tijd voor zomerfruit.
Ik maakte de havermouttaart daarom met blauwe bessen (wel afkomstig uit Marokko).
Voor extra zoetigheid heb ik wat dadels verwerkt in de taart.
Het is zo echt een heerlijk zoet taartje geworden!

Een speciaal ontbijtje kan zowel in het weekend als doordeweeks.
Je kan deze havermouttaart al van tevoren maken en dan ‘s ochtends nog even weer opwarmen.
Ik maakte dit op zondagochtend en had zo maandagochtend ook nog een lekker ontbijt!

Havermouttaart met blauwe bessen en yoghurt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 10 Cooking Time: 25

Een heerlijk ontbijt met havermout: havermouttaart met blauwe bessen en Griekse yoghurt.

Ingredients

  • 150 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 75 gram blauwe bessen
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maal de havermout fijn in de keukenmachine tot havermeel.

3

Voeg het bakpoeder en de vanillesuiker toe. Roer dit door het havermeel.

4

Klop daarna de eieren door het meel.

5

Prak de banaan fijn en meng deze samen met de dadels ook door het havermout beslag.

6

Meng tot slot de helft van de blauwe bessen door het beslag.

7

Vet een ovenvorm in met een beetje boter of olijfolie en giet het beslag in de vorm.

8

Bak de havermouttaart in ongeveer 25 minuten gaar in de oven op 180 graden.

9

Laat de havermouttaart iets afkoelen en serveer daarna met de Griekse yoghurt en resterende blauwe bessen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.