Ik ben echt gek op cinnamon rolls of kaneelrolletjes.
Dit is een snel recept voor het maken van je eigen kaneelrolletjes.
Het is eigenlijk een breekbrood bestaande uit rolletjes met een laagje kaneelsuiker.
Dit recept is ontstaan na het maken van dit Italiaanse breekbrood.
Na dit succes van dit breekbrood probeerde ik ook een zoete variant!
Een blikje croissantdeeg blijkt erg veelzijdig te zijn.
Ook voor de kaneelrolletjes heb ik een blikje XXL croissantdeeg gebruikt.
Ik heb er voor gekozen om de rolletjes tegen elkaar aan te plaatsen, zodat het een breekbrood is.
Maar je kunt de kaneelrolletjes ook prima los op een bakplaat de oven in schuiven.
Je kunt natuurlijk ook zelf deeg maken, maar dat duurt vrij lang inclusief het rijzen van het deeg.
Zo lang wil je eigenlijk niet wachten om deze cinnamon rolls te proeven.
Ze zijn namelijk zo lekker dat je er maar moeilijk vanaf kunt blijven!
Ik maakte dit kaneelrolletjes breekbrood voor een luxe ontbijt in het weekend.
Maar je kunt het ook goed serveren als lekkers voor bij de koffie of thee.
Net uit de oven zijn deze rolletjes toch wel het lekkerste.
Een dagje bewaren is mogelijk, maar dan wordt het wel wat taaier.
Kaneelrolletjes breekbrood
Een breekbrood van kaneelrolletjes
Ingredients
- 1 blikje XXL croissantdeeg
- 50 gram zachte roomboter (ongezouten)
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram suiker
Instructions
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit op een werkblad. Druk alle naden goed aan en zorg dat er geen gaatjes meer zijn in het deeg.
Meng de kaneel door de suiker, zodat je kaneelsuiker krijgt. Meng de kaneelsuiker door de zachte roomboter.
Verdeel de kaneelboter gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg over de lange kant losjes op.
Snijd met een scherpe mes circa 16 stukken van de rol.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een springvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem.
Leg de rolletjes met de snijkant naar beneden tegen elkaar in de springvorm.
Bak het kaneelrolletjes breekbrood in de oven op 200 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat het breekbrood heel eventjes afkoelen, voordat je het uit de vorm haalt en serveert.
No Comments