Deze plaattaart met pompoen, spinazie, kikkererwten en geitenkaas maakte ik voor de Foodblogswap van deze maand.
Een goed belegde plaattaart boordevol met groente, waaronder pompoen.
Overal in de supermarkt en op de markt kom je op dit moment pompoenen tegen.
In allerlei kleuren, soorten en maten. Het is echt pompoentijd!
Dus reden genoeg om een lekker recept met pompoen uit te kiezen.
Ik kook sowieso het liefste met groenten uit eigen land en in het seizoen.
Ook al kun je tegenwoordig het hele jaar door pompoenen krijgen.
De originele pompoentijd is van oktober tot december. Nu dus!
Deze maand werd ik gekoppeld aan de de leuke en inspirerende blog van Marlies: thefoodvoyage.com.
Volgens mij hebben we zelfs het zelfde thema voor onze blog, alleen een andere kleur.
Na wat rondkijken op haar blog ontdekte ik al snel een recept voor een plaattaart met pompoen.
Het originele recept heb ik eigenlijk nauwelijks aangepast.
Mijn plaattaart is een stukje kleiner, vanwege het compacte formaat van onze oven/magnetron.
Ik heb daardoor ook van alle ingredienten maar de helft qua hoeveelheid gebruikt.
Ondanks dit is het nog steeds voldoende voor 2 personen.
Wij aten de plaattaart als lunch, voor het avondeten zou je er nog een salade bij kunnen serveren.
De prei heb ik weggelaten en vervangen door kikkererwten, die vond ik wel goed passen bij het geheel.
Ik heb al meerdere plaattaart recepten gemaakt en de meeste vind je hier ook terug op mijn blog.
Deze groente variant met pompoen viel bij zowel mij als mijn vriend goed in de smaak.
Dit is dan ook zonder twijfel een recept wat ik nog vaker zal gaan maken!
Plaattaart met pompoen, spinazie, kikkererwten en geitenkaas
De plaattaart is goed gevuld met groente: pompoen, spinazie en kikkererwten. Een lekker vegetarisch recept. Geschikt voor de lunch, als hapje of avondeten.
Ingredients
- 1/2 flespompoen
- 200 gram bladspinazie
- 150 gram kikkererwten
- 30 gram zachte geitenkaas (naturel)
- 5 plakjes bladerdeeg
- 2-3 eetlepels tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- theelepel oregano
- peper en zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Hak de flespompoen doormidden, verwijder het vruchtvlees en de pompoenpitten. Snijd de flespompoen vervolgens in kleine blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes voor ongeveer 10 minuten. Giet af en zet even opzij.
Vet een bakvorm in of gebruik bakpapier. Beleg de bakvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Maak van 4 plakjes een vierkant en snijd dunne repen van het 5e plakje. Hiermee maak je een buitenrand voor de plaattaart. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bak de bladerdeeg bodem ongeveer 10 minuten voor op 220 graden.
Snijd ondertussen het teentje knoflook fijn en bak deze samen met de spinazie in een pan tot de spinazie helemaal geslonken is.
Haal de plaattaart bodem uit de oven en bestrijk deze met tomatenpuree. Strooi hierover wat peper, zout en oregano. Beleg daarna met de spinazie, pompoen en kikkererwten. Verkruimel tot slot de geitenkaas er overheen.
Bak de plaattaart nog ongeveer 15 minuten op 220 graden tot deze mooi krokant is.
2 Comments
Marlies
30 oktober 2018 at 12:29Oeh leuk dat je deze hebt uitgekozen! Het is inderdaad hetzelfde thema voor de blog, grappig!
GreatLittleKitchen
30 oktober 2018 at 21:12Erg lekker recept! Ik wilde graag iets nieuws maken met pompoen. Grappig dat we idd hetzelfde thema gebruiken.