Lang in de keuken staan is niet echt fijn met dit warme weer.
Daarom vandaag een simpel en snel recept, namelijk spaghetti alla puttanesca.
Puttanesca staat ook wel bekend als “hoerenspaghetti”.
Er gaan allerlei verhalen over het ontstaan van dit gerecht.
Zo zou deze pasta gemaakt worden om mannen naar binnen te lokken met de aromatische geur bij de dames van lichte zeden.
De letterlijke vertaling van spaghetti alla puttanesca is iets in de trant van “pasta op z’n hoers”.
Of het verwijst naar een vlugge spaghetti, die in een wip klaar is.
Laten we maar uitgaan van de tweede optie, het is namelijk echt een snel recept!
De Puttanesca saus bestaat uit ansjovisfilets, ui, rode peper, knoflook, zwarte olijven, kappertjes en tomaten.
Al deze smaken samen, zowel scherp als zout, zorgen voor een zeer smakelijke tomatensaus.
Het is zeker niet de traditionele tomatensaus die je gewend bent van de spaghetti bolognese.
De Puttanesca saus heeft veel meer pit!
Spaghetti alla Puttanesca
Een snelle en simpele spaghetti. De Puttanesca saus bestaat uit ansjovis, ui, rode peper, knoflook, tomaat, olijven en kappertjes.
Ingredients
- 200 gram spaghetti
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 blikje ansjovisfilet (45 gram)
- 400 gram tomaten uit blik
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 100 g zwarte olijven
- 1-2 eetlepels kappertjes
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructions
Pel en snipper de ui. Hak de knoflook en rode peper fijn.
Prak de ansjovisfilets met een vork.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper aan tot de ui glazig is.
Voeg de ansjovis erbij en roer alles goed door.
Voeg nu ook de gepelde tomaten, gedroogde oregano, schijfjes zwarte olijven en de kappertjes toe. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Breng vervolgens alles zachtjes aan de kook. Zet het vuur op een laag pitje en laat de saus nu zachtjes doorkoken voor ongeveer 10-15 minuten.
Kook in de tussentijd de spaghetti al dente in een grote pan met kokend water.
Giet de spaghetti daarna goed af en serveer direct met de saus.
No Comments