Wat een heerlijk weer is het toch!
Bij dit weer horen lange zomeravonden buiten op het balkon of in de tuin.
Met daarbij natuurlijk lekkere zelfgemaakte hapjes en een glaasje wijn.
Een eenvoudig & simpel hapje voor zo’n avond is deze bruschetta met cherrytomaten.
Bruschetta zijn mijn favoriete hapje vooraf.
Wanneer we uit eten gaan bij een Italiaans restaurant bestel ik eigenlijk altijd bruschetta.
Het is gewoon een heerlijk simpel hapje met weinig ingrediënten.
Dit Italiaanse hapje is wat mij betreft vooral erg lekker met tomaat.
De meest klassieke versie van de bruschetta is met tomaten.
Het liefste met goed rijpe tomaten. Bij een beperkt aantal ingrediënten is de kwaliteit extra belangrijk.
Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten cherrytomaten verkrijgbaar in de supermarkt.
Dat maakt het lastig om een keuze te maken. Voor deze bruschetta heb ik gekozen voor zoete rode cherrytomaten, omdat ik nou eenmaal van zoet houd.
Bruschetta met cherrytomaten
Een simpele bruschetta variant met cherrytomaten en olijfolie
Ingredients
- (oud) stokbrood
- 1 bakje zoete rode cherrytomaten
- extra vergine olijfolie
- olijfolie
- 1-2 teentjes knoflook
- peper en zout
Instructions
Snijd een stokbrood in plakjes van ongeveer 2-3 cm dik.
Bestrijk vervolgens de plakjes stokbrood met een beetje olijfolie.
Verhit een grillpan op het vuur en zorg dat de pan goed heet is.
Grill nu de plakjes stokbrood aan beide kanten, zodat ze mooi goudbruin zijn.
Wrijf daarna de stokbroodjes in met een teentje knoflook.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren.
Verwijder voor een groot deel de pitjes en het sap. Teveel sap zorgt ervoor dat de bruschetta niet meer zo krokant zijn.
Meng de cherrytomaten partjes met extra vergine olijfolie in een kommetje.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de cherrytomaten over de gegrilde stokbroodjes.
Nu is het tijd om de bruschetta te serveren!
1 Comment
Bruschetta met ansjovis - Great Little Kitchen
1 juni 2018 at 16:30[…] eerder deelde ik hier op mijn blog het recept voor bruschetta met cherrytomaten. Voor deze bruschetta met ansjovis heb je bijna dezelfde ingredienten nodig. Het enige wat je extra […]