Nog een heerlijk plastic vrij recept dat ik vorige week maakte. Een goed gevulde kikkererwtencurry met aubergine en tomaat. Ik zal de komende weken nog meer recepten met jullie delen!
Ik maakte deze kikkererwtencurry op basis van een recept van MadebyEllen. Het is een erg lekker vegetarisch curry recept. Zij geeft al aan dat het niet nodig is om hier rijst of noodles bij te eten. Dat klopt helemaal. De curry zelf bevat veel groenten en dat vult voldoende. Wij hadden moeite om alles op te krijgen.
Op de markt had ik vorige week een paar mooie grote aubergines gekocht. Perfect voor in deze curry. Ook de tomaten komen van de markt. De kikkererwten kocht ik een glazen pot bij de biologische winkel. Alle kruiden had ik al in huis.
De aubergine heeft eigenlijk de hoofdrol in deze curry. Er zit qua verhouding meer aubergine in dan kikkererwten. Misschien moet ik de titel toch aanpassen naar aubergine curry?
Deze curry is ook erg lekker in combinatie met naan. Mocht je er dan toch iets bij willen maken dan zou ik eerder hier voor kiezen dan voor rijst.
Zo maak je deze kikkererwtencurry met aubergine
Snipper de ui en teentjes knoflook.
Snijd de aubergine in blokes. Snijd ook de tomaten in partjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of hapjespan op het vuur.
Fruit hierin de ui en knoflook aan.
Voeg de blokjes aubergine toe en bak een aantal minuten mee.
Voeg dan de tomaten en kikkererwten toe. Voeg ook de kurkuma, paprikapoeder en peper toe.
Roerbak alles 4-5 minuten en schep af en toe om.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Roer alles goed om en laat zachtjes op laag vuur inkoken.
Wanneer de groenten zacht zijn en de curry de gewenste dikte heeft is de kikkererwtencurry klaar.
Voeg eventueel naar smaak nog een beetje extra peper en of zout toe.
Ingrediënten
- voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 aubergines
- 250 gram kikkererwten
- 4 trostomaten
- 2-3 theelepels kurkuma
- 1-2 theelepels paprikapoeder
- 200 ml kokosmelk
- handvol cashewnoten
- peper en zout
- olijfolie
No Comments