Recepten/ Vis

Risotto met heilbotfilet en wilde champignons

risotto met heilbotfilet

Vrijdag is bij ons traditiegetrouw visdag. Zo ook deze vrijdag, dit keer zat er heilbotfilet in ons wekelijkse boodschappenpakket. Heilbot is vrij stevig qua structuur, maar heeft zacht en fijn vlees. Dit leek mij dan ook goed passen bij een risotto. Uiteindelijk werd het risotto met wilde champignons en gebakken heilbotfilet.

Bereidingswijze

Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
Zet ondertussen een pan water op het vuur en maak hierin met een bouillonblokje een kippenbouillon.
Verwarm in een grote wok of hapjespan een scheut olijfolie en fruit hierin ui aan, voeg ook de knoflook toe.
Voeg de risottorijst toe en roer even tot de rijstkorrels glazig zijn.
Giet de witte wijn erbij en laat dit even inkoken.
Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Roer de risotto regelmatig door, tot alle bouillon is opgenomen en de risotto zacht is.
Verwarm ondertussen een grillpan en grill hierop de wilde champignons. In dit geval heb ik gekozen voor cantharellen, kastanje champignons en gewone champignons.
Keer de champignons een aantal keer, zodat ze aan beide kant een mooi grill laagje krijgen.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de heilbotfilet eerst ongeveer 3 minuten op één kant. Draai de heilbot om en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant.
Geen parmezaanse kaas? Nee dit keer een risotto zonder parmezaanse kaas. We hadden namelijk geen parmezaanse kaas meer in huis en de supermarkt was al dicht. Ook zonder was de risotto heerlijk romig. Het is dus niet perce nodig om parmezaanse kaas te gebruiken!

Ingrediënten

    Voor 2 personen

  • 2 heilbotfilets
  • 200 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 150 gram kastanjechampignons/cantharellen etc
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • olijfolie

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Risotto met paddenstoelen en spekjes - Great Little Kitchen
    5 oktober 2014 at 15:36

    […] Ik heb er een nieuwe favoriete risotto bij! Zoals jullie misschien wel al gemerkt hebben ben ik dol op risotto. Dit is ook alweer het 4e risotto recept sinds het bestaan van Great Little Kitchen. Deze risotto met paddenstoelen en spekjes is een variatie op de risotto met heilbotfilet en wilde paddenstoelen. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.