Gebak en taart/ Recepten

Havermout muffins met appel en kaneel

Havermout muffins met appel en kaneel

Ook deze zondag had ik weer een gezellige bakmiddag thuis. Na een aantal minder gezonde baksels leek het me nu hoog tijd voor iets gezonders. Met als resultaat deze havermout muffins met appel en kaneel.

Het maken van muffins met havermout stond al een tijdje om mijn to-bake lijst. Bij verschillende foodbloggers zag ik recepten voorbij komen. Zelf ging ik aan de slag met dit recept van Laura’s Bakery.

Ik ben nog niet helemaal tevreden met het eindresultaat. Zoals Laura ook al aangeeft bij haar recept blijven de havermout muffins wat vochtig. De structuur is heel anders dan je van gewone muffins gewend bent. Het lijkt het meeste op havermoutpap in een cupcakevormpje.

Dat wil overigens niet zeggen dat deze havermout muffins niet lekker smaken. Mijn favoriete havermout is ook met appel en kaneel. Dus dat kan niet fout gaan qua smaak. Misschien moet ik alleen even wennen aan de structuur?

Havermout muffins met appel

Zo maak je deze Havermout muffins met appel en kaneel

Meng in een kom alle droge ingrediënten: de havermout, bakpoeder, kaneel en zout.
Smelt in een steelpannetje de boter.
Meng in een andere kom de gesmolten boter, melk, ei en honing door elkaar.
Voeg daarna de droge ingrediënten erbij en meng goed door.
Laat het muffin beslag nu even staan, dan wordt het wat dikker doordat de havermout het vocht opneemt.

Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Spatel nu de blokjes appel en rozijnen door het muffin beslag.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zet de muffin vormpjes in een muffin bakblik.
Gebruik bij voorkeur silicone vormpjes, de muffins blijven erg plakken aan papieren vormpjes.
Vul de vormpjes met behulp van een (ijs)lepel met het muffin beslag.
De vormpjes mogen vrij vol gevuld worden tot net onder de rand.

Bak de havermout muffins nu in 30-35 minuten op 180 graden.
De muffins zijn klaar wanneer ze gaar en mooi goudbruin zijn.
Laat de muffins goed afkoelen. Ze worden dan ook nog iets steviger.

Bewaar de muffins afgesloten in een koektrommel of vries de muffins luchtdicht verpakt in.

Ingrediënten

    Voor 12-16 muffins

  • 250 gram havermout
  • 400 ml melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 1 appel (bijv. Elstar)
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Mariella
    29 januari 2017 at 17:08

    Geweldig goed gelukt ik heb er een taartje van gemaakt ziet er goed uit.

    • Reply
      Great Little Kitchen
      29 januari 2017 at 17:34

      Wat fijn! Een taartje ervan maken kan inderdaad ook.

  • Reply
    Jamey
    23 oktober 2017 at 14:44

    Ik ben totaaaaal niet van het bakken. Maar heb net alles in huis gehaald en ga een poging wagen!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.