Vandaag deel ik een lekker en simpel borrelhapje: gevulde cherrytomaatjes. Gevuld met roze garnalen in een frisse saus op basis van Griekse yoghurt.
Stiekem is dit een van mijn favoriete borrelhapjes van dit moment. Ik maakte de gevulde cherrytomaten o.a. al eerder voor de Shapas avond en dit borrelhapje is ook de amuse van het Great Little Kitchen Kerstmenu.
Dit hapje is geschikt voor alle feestjes en borrels. Wat dacht je bijvoorbeeld van Oud & Nieuw? Mocht je daar net als ik ook een gezellige avond met hapjes van maken dan heb je hiermee echt een ideaal hapje gevonden.
Voor de vulling heb ik gekozen voor kleine roze garnalen. Je kunt ook prima Hollandse garnalen gebruiken of rivierkreeftjes. De cocktailgarnalen zijn te groot voor de cherrytomaatjes. Dan past er echt maar 1 garnaal in.
De garnalen worden in dit geval niet gemengd met mayonaise, maar met Griekse yoghurt. Dankzij de Griekse yoghurt is het een frisse en romige saus. Ik mis zelf de mayonaise helemaal niet.
Zo maak je deze gevulde cherrytomaatjes
Snijd een klein kapje van de bovenkant van de cherrytomaat af.
Hol de cherrytomaat uit met behulp van een theelepel en verwijder alle zaadjes.
Verwijder eventueel ook een klein beetje van de onderkant, zodat de cherrytomaatjes goed blijven staan.
Meng in een kom de roze garnalen met de Griekse yoghurt, citroensap en dille.
Breng het garnalenmengsel op smaak met peper en zout.
Vul de cherrytomaatjes met het garnalenmengsel.
Dit kan het beste met behulp van een kleine lepel of theelepel.
Je kunt nu eventueel het bovenste kapje er weer bovenop zetten.
Ik heb er zelf voor gekozen om deze weg te laten en de gevulde cherrytomaatjes zo te serveren.
Ingrediënten
Voor ongeveer 12 gevulde cherrytomaatjes
- 250 gram cherrytomaten
- 300 gram Hollandse garnalen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel verse dille
- 2 eetlepels citroensap
- peper en zout
No Comments