Deze Rocky Road met pepernoten maakte ik voor de Foodblogswap van november. Altijd leuk om je eigen twist te geven aan een recept van een andere foodblogger.
Mijn inzending is officieel alleen wel te laat, het is al begin december. De reden: mijn camera moest voor reparatie opgestuurd worden (de lens werkte niet meer) en dit duurde een stuk langer dan ik dacht. Na bijna 4 weken heb ik hem nu eindelijk weer terug!
Ik wist dit keer al snel met welk recept ik aan de slag wilde gaan. Op Instagram zag ik tijdens mijn reis regelmatig heerlijke versies van Rocky Road fudge voorbijkomen. Op de blog van Barbara zag ik gelijk een aantal recepten staan, waaronder met pepermunt, abrikoos en speculaas.
Ik gaf mijn eigen draai aan het laatste recept. In mijn variant geen speculaas, maar pepernoten!
Zo maak je deze Rocky Road met pepernoten
Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Rooster in een droge koekenpan een handvol amandelschaafsel tot het mooi lichtbruin van kleur is.
Breek de pure chocoladerepen in kleine blokjes.
Snijd of breek de pepernoten doormidden, zodat je 2 helften hebt.
Verwarm in een steelpan op laag vuur het blikje gecondenseerde melk.
Roer ondertussen goed door, zodat de melk niet aanbrand.
Voeg al roerend in gedeeltes de blokjes pure chocolade toe.
Laat de chocolade smelten in de melk en voeg dan weer nieuwe blokjes toe.
Het chocolademengsel wordt nu steeds dikker.
Neem de pan van het vuur wanneer alle chocolade gesmolten is.
Meng nu de stukjes pepernoten door de chocolade.
Giet alles in de ovenschaal en verdeel het mengsel over de bodem van de schaal, zodat je een mooie egale plak krijgt.
Maak de bovenkant glad en strooi het amandelschaafsel over de rocky road fudge.
Druk het amandelschaafsel voorzichtig aan zodat het blijft plakken.
Laat de Rocky Road goed afkoelen. Eerst buiten de koelkast en daarna nog minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd in kleine blokjes (3-4 cm) en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 200 gram pepernoten
- 350 gram pure chocolade
- handjevol amandelschaafsel
No Comments