Het was opnieuw een perfecte dag voor een barbecue. Lekker warm en een zonnetje, wat wil je nog meer. Vrijdag is bij ons inmiddels traditiegetrouw Visdag. Daarom vandaag heerlijk vis op de barbecue: BBQ forel gevuld met tomaat en knoflook.
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan, zodat deze alvast goed warm kan worden.
De forellen waren bij ons al schoongemaakt, mocht dit nog niet gebeurd zijn verwijder dan de ingewanden en spoel goed schoon voordat je de forel gaat vullen.
Wrijf de forellen in met een beetje olijfolie, peper en zout.
Vul de buikholte van de forel met fijngehakte knoflook en schijfjes tomaat. Ik had nog cherrytomaatjes in huis en heb deze in kleine schijfjes gesneden. Je kunt natuurlijk ook trostomaten gebruiken.
Leg de forellen op aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie en leg wat takjes tijm op de forel.
Vouw de pakketjes dicht en laat de forel in ongeveer 15 minuten goed gaar worden op de barbecue.
Serveer de forel met een salade of gegrilde groente van de barbecue.
Nog meer forel recepten? Bekijk dan ook dit recept:Forel uit de oven met gebakken krieltjes.
Ingrediënten
-
Voor 2 personen
- 2 hele forellen
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote tomaten of cherrytomaatjes
- tijm
- olijfolie
- peper, zout
No Comments