Vandaag duurde het vrij lang voordat ik wist wat ik ging koken. Soms heb je van die dagen dat je niet kan kiezen en maar blijft zoeken naar inspiratie. Zo’n dag had ik dus vandaag. Uiteindelijk maakte ik een erg lekker en simpel gerecht: witte rijst met chinese kool en omeletreepjes. Snel klaar en volgens mij nog eens gezond ook.
Bereidingswijze
Kook de rijst in een pan kokend water.
Was de chinese kool goed, zodat er geen zand meer tussen de bladeren zit en laat de kool daarna uitlekken.
Snijd de chinese kool in reepjes.
Verhit olie in een wok en roerbak de chinese kool ongeveer 5-10 minuten.
Kluts in een kom de eieren met komijnpoeder, zout, cayennepeper en 2 teentjes geperste knoflook.
Bak van het mengsel een omelet.
Snijd de omelet in reepjes en schep de omeletreepjes door de chinese kool.
Laat nog heel even in wok op een klein pitje staan.
Voeg de witte rijst toe en meng alles door elkaar.
Binnen 15 minuten staat dit wokgerecht op tafel. Gebruik eventueel wat sesamzaad als garnering. Naar smaak kun je eventueel ook wat sojasaus toevoegen. Een ideaal gerecht voor avonden wanneer je weinig tijd en zin hebt om te koken!
Ingrediënten
-
Voor 2 personen
- 1 chinese kool
- 2 eieren
- 150 gram witte rijst
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- zout
- olijfolie
No Comments