Al snel na aankomst in Penang wist ik dat iedereen gelijk had. Penang is inderdaad een food walhalla. De perfecte plek voor een foodie zoals ik. Hier kon ik me prima een aantal dagen vermaken. Uiteindelijk ben ik maarliefst 5 dagen in Penang geweest. Maar dat was eigenlijk nog te kort om alle gerechten te proberen die ik op mijn food list had staan.
De voornaamste reden van mijn bezoek was uiteraard eten en dan de street food in het bijzonder. Dat is waar Penang bekend om staat. Veel bekende chefs zijn al afgereisd naar hier om inspiratie op te doen en het eten te proeven.
Er zijn verschillende straten waar je ‘s avonds terecht kunt voor de beste street food. Verder vind je in Penang overal food courts, met voornamelijk Chinees en Maleisisch eten. Ook staan er af en toe wat Thaise gerechten op de kaart. Aangezien Penang dichtbij Thailand ligt. Mocht je net als ik fan zijn van Indiaas eten, dan zit je ook goed. Er is namelijk een Little India in Penang!
Street art
Voordat ik jullie jaloers ga maken met alle lekkere gerechten die ik heb geproefd. Eerst nog iets anders, namelijk de Street Art! Dat vond ik namelijk erg gaaf. Je vind overal in de stad muurschilderingen en andere kunstwerken. Toevallig was ik er ook nog eens tijdens Georgetown festival. Een maand lang tentoonstellingen, voorstellingen en films. Een zeer culturele stad dus.
Hieronder een aantal van de muurschilderingen die ik heb gezien. Je hebt trouwens een handige kaart waar de meest bekende werken opstaan. Zo is het nog makkelijker te vinden. Maar het is ook leuk om gewoon rond te lopen en bij toeval de kunst te ontdekken!
Chulia Street
Aangezien dit Street food gebied het dichtste bij mijn hostel was heb ik hier de meeste gerechten kunnen proeven! De Street food stalls op Chulia Street zijn er vanaf ongeveer 18 uur. Het is vlakbij de kruising met Love Lane en hierdoor ben je niet de enige toerist hier.
Een aantal gerechten die ik hier heb geproefd: Pop Piah, Char Koay Teow en Penang Laksa. De eerste avond hier begon ik met de Char Koay Teow. Koay Teow zijn de dikke noodles die ik ook al eerder in Singapore op had. Ik mag alleen niet zeggen dat dit hier op lijkt. Elke plek heeft weer zijn eigen versie.
De Char Koay Teow werd geserveerd op Banana leaf en had garnalen en ei. Erg lekker en zeker een aanrader. Je hebt meerdere stands die dit verkopen op Chulia Street. Ik koos voor dit aardige meneertje.
Ik had stiekem nog honger en was erg benieuwd naar de pop Piah. Dus heb dat ook nog besteld bij het stalletje direct achter het stalletje met de Char Koay Teow.
Heel anders de Popiah in Singapore. Ik vermoed dat dit de echte Popiah was. Die in Singapore was namelijk gefrituurd net zoals een loempia. Hier was de buitenkant zacht en gevuld met groente.
Het laatste gerecht dat ik hier geproefd heb is de Penang Laksa. Ook wel bekend als assam Laksa. Dit is de zure versie van de Laksa. Ik moet toegeven dat ik de versie met kokosmelk lekkerder vind.
New Lane
New Lane is erg bekend als food street in Penang. Ik heb dit tot de laatste dag bewaard. Dan kon ik het namelijk combineren met een bezoekje aan de shopping mall. Aangezien dit toch wel een eindje vanaf mijn hostel was.
Bij New Lane vind je meer food stalls dan op. Chulia Street. Een hele straat vol aan beide kanten. Let wel op bij het kiezen van tafeltje. Een deel van de tafels is namelijk gereserveerd voor bepaalde food stalls. Ik werd weggestuurd omdat ik aan een verkeerde tafel ging zitten.
Ik heb hier maar 2 gerechten geproefd. Na het 2e gerecht zat ik namelijk al vol. Dat was een bord vol lohbak. Ik vergelijk het met een portie bittergarnituur. Bestaande uit kip, garnalen, tofu en groente.
Daarvoor at ik chee chuong fun. Geen idee hoe je dat uitspreekt. Het viel tegen qua smaak. De saus was vrij dik en het smaakte verder vooral naar deeg en noodles. Niet de smaakexplosie die ik had verwacht. Maar misschien had ik gewoon niet de juiste food stall.
No Comments