Hmm homemade knoflookboter. Bij een barbecue hoort een stokbroodje met lekkere kruidenboter of knoflookboter. Meestal koop ik dit kant en klaar in de supermarkt, maar toen ik las hoe makkelijk en snel je zelf knoflookboter kunt maken probeerde ik het eens uit. Nu wil ik nooit meer anders!
Bereidingswijze
Leg de roomboter buiten de koelkast, zodat deze een beetje zacht wordt.
Hak de teentjes knoflook en peterselie fijn.
Doe de roomboter in een kom en voeg de fijngehakte knoflook en fijngehakte peterselie toe.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe.
De knoflookboter kun je goed bewaren in de koelkast. Zo kun je even vooruit deze zomer en heb je altijd lekkere knoflookboter voor op tafel.
Ingrediënten
- 200 gram roomboter
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- evt. zout
1 Comment
Zeeuwse mosselen met een Franse slag - Great Little Kitchen
21 juli 2014 at 21:01[…] Controleer de mosselen. Geef een tik op de mosselen, ze moeten dan langzaam sluiten. Gooi de mosselen die niet sluiten weg. Hak het teentje knoflook fijn. Snijd de courgette in kwartjes. Verhit in een ruime hoge pan wat olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Schenk de droge witte wijn in de pan om te blussen. Leg de mosselen op de knoflook en courgette en strooi er flink wat peper overheen. Doe een deksel op de pan en kook de mosselen in ongeveer 6-8 minuten met een gesloten deksel. De mosselen zijn klaar wanneer alle schelpen open staan. Neem de mosselen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat het mosselvocht op hoog vuur ongeveer 1/3 inkoken. Roer de crème fraîche en de blaadjes tijm door het vocht. Dit wordt een roomsaus voor over de mosselen. Schep de mosselen op een bord en schenk de roomsaus er overheen. Serveer de mosselen met stokbrood. Erg lekker met mijn homemade knoflookboter. […]