Na de risotto met tuinbonen had ik nog steeds een hele berg tuinbonen over. Om heel eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik nog meer met tuinbonen kon maken. Toen vond ik bij toeval dit recept voor een tuinbonensalade. Aan salade had ik zelf nooit gedacht, maar tuinbonen blijken zeker geschikt te zijn voor in een zomerse salade.
Bereidingswijze
Dop de tuinbonen en spoel ze af.
Kook de tuinbonen gedurende 4 minuten in water met een beetje zout.
Spoel de tuinbonen onder koud water en verwijder de velletjes. De tuinbonen zijn nu dubbelgedopt.
Snijd de chorizo in schijfjes of stukjes.
Verhit olie in een koekenpan en bak de chorizo op hoog vuur knapperig.
Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
Voeg de knoflook en ui toe en bak mee op hoog vuur.
Blus af met balsamicoazijn en zet het vuur lager.
Bak ondertussen de champignons in een andere pan bruin.
Voeg de tuinbonen en champignons toe aan de chorizo, knoflook en ui.
Roer alles goed door en voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Serveer de warme tuinbonensalade met stokbrood.
Ingrediënten
-
Voor 2 personen
- 90 gram chorizo
- 250 gram tuinbonen
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 100 gram champignons
- olijfolie
- peper, zout
- stokbrood
No Comments