Eens iets anders dan een naturel pannenkoek? Probeer dan zeker deze hartige pannenkoeken met broccoli, geitenkaas en geroosterde pijnboompitten. Een verrassend lekker vegetarisch gerecht. Ben je allergisch voor gluten? Maak deze hartige pannenkoeken dan met boekweitmeel.
Bereidingswijze
Meng in een kom de pannenkoekenmix (of bloem) met de melk en het ei tot een mooi glad beslag.
Voeg een snufje zout en peper toe en meng dit door het beslag.
Snijd de broccoli in roosjes.
Kook de broccoli roosjes in ongeveer 4-5 minuten beetgaar in een pan met kokend water.
Giet de broccoli af en hak de broccoli in kleine stukjes.
Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder boter of olijfolie.
Zet een koekenpan op het vuur en giet hier een scheutje olijfolie in. Schenk het pannenkoekenbeslag in de pan en verdeel het beslag over de bodem.
Zet het vuur op een laag pitje en strooi nu snel de stukjes broccoli, pijnboompitten en geitenkaas over het beslag.
Wacht tot de pannenkoek aan de onderkant redelijk gaar is en vouw hem dan voorzichtig dubbel. Draai de pannenkoek nog een keer om en bak aan beide zeiden tot de pannenkoek goed gaar is. Door de geitenkaas blijft de pannenkoek goed dicht zitten.
Bak door tot het beslag op is!
Voor dit recept heb ik gekozen voor licht pittige geitenkaas. Dit past goed bij de broccoli. In plaats van geitenkaas kun je ook kiezen voor een andere soort kaas, bijvoorbeeld camembert of een blauwschimmelkaas.
Ingrediënten
-
Voor 8-10 pannenkoeken
- 200 gram volkoren pannenkoekenmix (of tarwebloem)
- 450 ml melk
- 1 ei
- 1/2 stronk broccoli
- 200 gram licht pittige geitenkaas
- 40 gram pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
No Comments