Het is weer weekend en dat betekent vrijdag=visdag! Dit keer een salade recept wat binnen een handomdraai klaar is. Een heerlijk gevulde tonijnsalade met aardappel en ei. Een perfecte maaltijd om je weekend goed mee te starten.
Deze tonijnsalade is mijn favoriete maaltijd voor direct na het sporten. Het bevat namelijk voldoende eiwitten voor het herstellen van je lichaam na een intensieve workout. Na een uur bootcamp kan ik dat wel goed gebruiken. Ik maak deze salade dan al vooraf klaar, zodat ik direct kan eten na het sporten.
Naast tonijn bevat deze tonijnsalade verder stukjes gekookte aardappel, ijsbergsla en een gekookt ei. De dressing is op basis van Griekse yoghurt en op smaak gebracht met behulp van ansjovisfilets en citroensap.
Alles bij elkaar is dit een goed gevulde tonijnsalade. Mijn tip is om extra veel te maken, zodat je voldoende salade overhoud voor een gezonde lunch de volgende dag. De tonijnsalade is ook erg lekker op brood.
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Kook de aardappelen in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.
Zet een andere pan met water op en kook hierin het ei in ongeveer 8 minuten tot deze hardgekookt is. Laat het ei schrikken onder koud water en laat het ei afkoelen.
Maak ondertussen de dressing voor de salade. Prak de ansjovisfilets fijn met behulp van een vork.
Meng de Griekse yoghurt door de ansjovis en breng op smaak met citroensap en peper.
Laat de tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan de dressing. Meng de tonijn door de dressing.
Scheur of snijd de ijsbergsla in kleine blaadjes en doe de slablaadjes in een slakom.
Snijd de aardappelen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de sla.
Voeg de tonijnsalade toe en meng alles door elkaar.
Verdeel de salade over de borden. Snijd het ei in partjes en verdeel deze over de tonijnsalade.
Ingrediënten
- 350 g nieuwe aardappelen
- 1 krop ijsbergsla
- 370 gam tonijnstukken in water (2 blikken)
- 4 ansjovisfilets
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 citroen
- peper
- 1 ei
No Comments