Recepten/ Salade/ Vegetarisch

Salade van winterpostelein, rode aardappel en geitenkaas

Winterpostelein salade met geitenkaas en rode aardappel

Een heerlijke salade met winterpostelein. Dat past wat mij betreft heel goed bij het huidige weer. Met 16 graden is het nog geen winter, maar de winterse groenten komen wel zo langzamerhand in de schappen. Dit geldt ook voor de winterpostelein.

Winterpostelein is erg geschikt voor een stampotje, maar past ook perfect in een salade. Voor mij is het een geheel nieuwe groente. Het zat afgelopen week in ons boodschappenpakket en van mij mag dat zeker wel vaker. De frisse, ietwat zurige smaak is namelijk erg lekker in een salade. Een stampot met postelein wil ik zeker ook nog wel proberen wanneer het wat kouder is.

In deze salade heb ik de winterpostelein gecombineerd met stukjes gebakken rode aardappel, hardgekookte eitjes, zachte geitenkaas en pijnboompitten. In plaats van geitenkaas zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor blauwe kaas.

Bereidingswijze

Schil de rode aardappels en snijd de aardappels in kleine blokjes.
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
Laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd de eieren in partjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de aardappelblokjes tot ze goudbruin zijn.
Breng de aardappel op smaak met wat peper en zout.
Bak in een droge hete koekenpan de pijnboompitten.

Verdeel de winterpostelein, rode aardappel en eieren over de borden.
Besprenkel de salade met een beetje walnotenolie, verkruimel de geitenkaas over de salade en strooi tot slot de pijnboompitten er overheen.

Ingrediënten


Winterpostelein salade met geitenkaas en rode aardappel

    voor 2 personen

  • 150 gram winterpostelein
  • 2 a 3 rode aardappels
  • 2 eieren
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • handjevol pijnboompitten
  • walnotenolie
  • peper en zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.