Recepten/ Soep

Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep

Zelfgemaakte champignonsoep is toch stiekem wel veel lekkerder dan kant-en-klare soep. Dat wist ik natuurlijk al lang, want ik maak steeds vaker zelf soep. Op mijn blog vind je hiervan het bewijs. Van avocadosoep tot romige pompoensoep.

Champignonsoep had ik nog niet eerder zelf gemaakt. Tot ik vandaag met dit soeprecept aan de slag ging. Het resultaat is een lekkere en simpele soep.

Kastanjechampignons vind ik persoonlijk meer smaak hebben dan gewone champignons. Daarom heb ik gekozen voor kastanjechampignons in plaats van gewone champignons. Uiteraard kun je ook prima gewone champignons gebruiken. Of wat dacht je van bijvoorbeeld van een champignonmix. Met slechts een paar ingrediënten creëer je in een handomdraai een heerlijke champignonsoep.

Serveertip: Meergranen stokbrood met blauwaderkaas past perfect bij deze soep.

Zo maak je deze heldere champignonsoep

Begin met het pellen en snipperen de ui.
Veeg daarna de kastanjechampignons schoon en snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui zachtjes aan.
Pel een teentje knoflook en pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg de kastanjechampignons en tijm toe en bak alles ongeveer 4 minuten.
Voeg een scheutje cognac toe, 750ml water en 1 kippenbouillonblokje.
Breng de champignonsoep aan de kook en laat ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
Breng tot slot de soep op smaak met wat peper en zout.

Ingrediënten

Heldere champignonsoep

    voor 2-3 kommen soep

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 750 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.