Recepten/ Vlees

Quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli is mij erg goed bevallen na deze heerlijke quiche met broccoli en zalm. Een goede reden dus om opnieuw een quiche te maken met broccoli als hoofdingrediënt. Dit keer in combinatie met spekjes en cashewnoten.

Ik maak regelmatig een quiche. Meestal komt de inhoud tot stand op basis van restjes in mijn koelkast. Zo is deze quiche bijvoorbeeld ook ontstaan. Het is daarom handig om een pakje bladerdeeg in je vriezer te hebben liggen. Dan kun je altijd een quiche of een plaattaart maken. Deze quiche met broccoli, spekjes en cashewnoten is zowel koud als warm lekker.

Bereidingswijze

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuten in een pan met water.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Vet een quichevorm in met olijfolie of boter en bekleed de bodem met bladerdeeg.
Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en bekleed de bodem met bakpapier en bakbonen.
Bak de bodem nu ongeveer 10 minuten, zodat deze al enigszins krokant is. Ik heb het liefste een quiche met een knapperige bodem.
Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan en giet het vet af.
Meng in een kom de eieren met de crème fraîche en Parmezaanse kaas. Voeg een snufje zout en peper toe.
Haal de quichevorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen. Verdeel de broccoli roosjes en spekjes over de bodem en strooi de cashewnoten er over heen.
Giet het eiermengsel er over en strooi tot slot nog wat extra Parmezaanse kaas over de bovenkant.
Bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer 30- 40 minuten op 200° C.

Ingrediënten

Quiche met broccoli en spekjes

  • 5 – 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 125 gram spekjes
  • 1 stronk broccoli
  • handjevol ongezouten cashewnoten
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Cook&Co Kookwinkels

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.