Recepten/ Vlees

Kruidige kipfilet wraps

Kruidige kipfilet wraps

Tot mijn grote verbazing stond er tot vandaag nog geen enkel wraps recept op mijn blog. Nu eten we niet heel vaak wraps, maar toch wel zo af en toe. Na ons bezoek aan Guatemala vorig jaar is mijn vriend iets minder fan van “flappies”, zoals hij de tortilla wraps noemt. In Guatemala serveren ze namelijk overal tortillas. Na 3 weken ben je er dan wel een beetje klaar mee. Dit recept voor kruidige kipfilet wraps mag in elk geval niet ontbreken en wil ik graag met jullie delen.

Normaal heb je binnen een handomdraai wraps op tafel. Deze kipfilet wraps vragen net iets meer tijd. Dit komt door de paprika/avocado spread. De spread bestaat uit gegrilde ui, paprika en rode peper uit de oven (+/-60 min). Het is echter zeker de moeite waard. We hebben heerlijk gesmuld van deze kruidige wraps. Vooral de spread viel erg goed in de smaak. Deze kun je ook prima van tevoren maken en bewaren.

Ik vermoed dat het ontbreken van wraps recepten ook te maken heeft met een gebrek aan goede foto’s. Ik ben namelijk geen held in het professioneel dichtvouwen van een tortilla wrap. Zodra ik mijn wrap opensnijd valt de helft er uit. Daar gaat dan je fotomoment. Let daarom dus ook niet teveel op de foto van deze kruidige kipfilet wraps.

kruidige kipfilet wraps

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de paprika in grote stukken en de ui door midden, laat de schil eraan zitten. Leg de ui, paprika en rode peper in een ingevette ovenschaal. Rooster nu ongeveer 60 minuten in de oven.
Laat alles eerst iets afkoelen en verwijder dan de schil van de ui en geroosterde paprika.
Mix de geroosterde ui, paprika en rode peper in een keukenmachine met wat citroensap, een halve avocado en een scheutje olijfolie tot een gladde spread. De rode peper geeft de spread pit. Wanneer je niet van pittig houd kun je in plaats van een hele ook een halve peper toevoegen.
Smeer de kipfilet lichtjes in met een beetje olijfolie. Leg de kipfilet tussen 2 vellen vershoudfolie en sla de filet plat met behulp van een deegroller of de achterkant van een koekenpan.
Wrijf de kipfilets vervolgens helemaal in met kurkuma en laat dit even intrekken.
Verwarm een grillpan en grill hierin de kipfilet ongeveer 8 a 10 minuten tot de kip mooi bruin en gaar is.
Snijd de kip in dunne reepjes. Mix de paprika-avocado spread met de kipfilet reepjes.
Verhit de tortilla wraps kort in de magnetron of in een droge koekenpan.
Verdeel de kipfilet reepjes over de wraps. Vul de wraps verder met veldsla en vouw de wraps dan dicht.

Ingrediënten

Kruidige kipfilet wraps

    voor 2 personen

  • 2-4 tortilla wraps (1 a 2 per persoon)
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1/2 avocado
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • kurkuma
  • 75 gram veldsla

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Een kijkje in mijn keuken - Great Little Kitchen Tour
    20 november 2016 at 14:06

    […] heb gisteren nog deze kruidige kipfilet wraps gemaakt. Een verrassend lekker gerecht, wat zowel bij mij als mijn vriend goed in de smaak viel. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.