Het is alweer bijna het einde van deze maand. Tijd voor een nieuwe Foodblogswap. Deze maand mocht ik een recept koken van de blog eethetbeter.nl. Annemieke deelt op haar blog niet alleen makkelijke en gezonde recepten, maar geeft ook informatie over voedingstoffen en gezondheid. Zelf heb ik geen kinderen, maar ik vond vooral de kids recepten en traktaties erg inspirerend.
Annemieke geeft op haar blog aan dat ze fan is van courghetti. Inmiddels had ik ook al een enthousiaste collega gehoord over deze spaghetti gemaakt van courgette slierten. Ook bij andere bloggers zag ik de courghetti voorbijkomen. Ik besloot dat het daarom hoog tijd was om dit zelf ook eens uit te proberen.
Natuurlijk paste ik het originele recept iets aan. Zo maakte ik zelf pesto en koos ik voor rivierkreeftjes in plaats van kip. Ik had bijna niet door dat ik courgette aan het eten was en geen echte spaghetti. Oké, de smaak is natuurlijk wel compleet anders. Maar ik begrijp nu zeker het enthousiasme van Annemieke. Ik ben ook courghetti fan!
Hier in mijn Great Little Kitchen heb ik geen spirelli of spiraalsnijder. Dat is toch wel handig als je vaker courghetti wil gaan maken. Met behulp van een spirelli krijg je mooie dunne sliertjes. Ik heb mijn courghetti gesneden met een mes, daardoor heb ik iets dikkere courgetteslierten en zijn ze ook niet allemaal gelijk qua lengte en dikte. Naast courgette kun je ook groentepasta maken van bijvoorbeeld wortel.
Mocht ik toch besluiten om een spirelli aan te schaffen dan heb ik wel al een leuk exemplaar op het oog. Deze spirelli van GEFU is verkrijgbaar in meerdere vrolijke kleuren en kost 20 euro. Ook handig voor salades!
Update: inmiddels ben ik in het bezit van deze spirelli en kan ik niet meer zonder!
Met de spirelli maakte ik nog een variant op dit recept, namelijk courghetti met kip en pesto. Zeker de moeite waard om ook te proberen.
Zo maak je deze courghetti met rivierkreeftjes
Snijd de courgette in dunne sliertjes met behulp van een mes of een spirelli.
Snipper een ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook aan.
Voeg de rivierkreeftjes toe en bak deze kort mee.
Voeg dan ook de courghetti toe en roerbak alles een aantal minuten.
Tot slot voeg je de pesto toe en meng je dit door de courghetti.
De pesto heb ik zelf gemaakt op basis van het traditionele recept met verse basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie.
Na het maken van de foto heb ik ook nog wat stukjes avocado toegevoegd, dit past erg goed bij de rivierkreeftjes.
Ingrediënten
- voor 2 personen
- 1 courgette
- 100 gram rivierkreeftjes
- 2 eetlepels (homemade) pesto
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
6 Comments
Annemieke
24 juni 2015 at 23:00Wat ziet dat er lekker uit! En wat leuk geschreven ook, ik word er blij van. Dankjewel! Groetjes, Annemieke
Great Little Kitchen
1 juli 2015 at 21:38Bedankt voor de leuke reactie! Het was inderdaad erg lekker!
Peggy's Pastime
25 juni 2015 at 11:01Oh, lekker hé, courghetti ? Ik heb dat toen met een mandoline gesneden, dat is ook best te doen (als je dat in huis zou hebben).
Great Little Kitchen
1 juli 2015 at 21:39Een mandoline is ook een goede tip. Ik ga eens rondkijken, dat heb ik namelijk ook niet in mijn kleine keukentje.
Courghetti met kip en pesto - Great Little Kitchen
3 maart 2018 at 11:11[…] ben een groot fan van courghetti. Zeker na het maken van deze courghetti met rivierkreeftjes. Met mijn net aangeschafte spirelli maakte ik deze heerlijke en gezonde courghetti met kip en […]
Baked oats met peer en rozijnen - Foodblogswap - Great Little Kitchen
1 juni 2018 at 13:37[…] juni 2015. Toen maakte ik voor het eerst courgetti. Inmiddels een favoriet gerecht hier thuis. De courgetti met rivierkreeftjes die ik destijds maakte stond toevallig vorige week nog op het […]