Dit heerlijke cakerecept komt uit Hét Bakboek van delicious. Ik heb dit geweldige bakboek cadeau gekregen van mijn vriend en dit is het eerste recept wat ik probeerde. In plaats van kleine perenpotcakejes heb ik een grote cake gemaakt. Hij was binnen no time op!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165 °C.
Pers het sap uit de 2 citroenen en breng het citroensap met 200 gram suiker en 300 ml water in een steelpan aan de kook. Laat de suiker oplossen.
Was ondertussen de peren en snijd de peren met klokhuis en al verticaal in dunne plakjes van ongeveer 3/4 cm.
Je kunt de steel aan de peren laten zitten. Ik heb er zelf voor gekozen om deze er toch af te halen.
Leg de plakjes peer in de siroop en laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Keer de plakjes af en toe voorzichtig om. Laat daarna afkoelen in de siroop.
Voor het cakebeslag klop je met een mixer de boter met de rest van de suiker (200 gram) in een kom totdat alle suiker is opgenomen.
Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen totdat het ei is opgenomen.
Spatel vervolgens de gemalen amandelen, de helft van de kokos (50 gram) en 100 gram zelfrijzend bakmeel er luchtig door.
Neem de plakjes peer uit de siroop en laat deze kort uitlekken op keukenpapier.
Vet de cakevorm in.
Verdeel de plakjes van 1 peer over de bodem en zet de overige plakjes peer rechtop tegen de wand.
Vul de vorm met het cakebeslag en bak de cake ruim 1 uur in de oven op 165 °C.
De cake is gaar wanneer deze mooi goudbruin is. Zet de ovendeur op een kier en laat de cake nog 10 minuten in de oven staan. Neem de cake dan uit de oven en laat nog zeker 15 minuten afkoelen.
Kook de siroop op hoog vuur in, ongeveer 10 minuten, zodat deze stroperig wordt.
Bak in een droge koekenpan op halfhoog vuur de gemalen kokos, totdat deze mooi goudbruin is.
Besprenkel de cake met de siroop en strooi er vervolgens wat kokos overheen.
Serveer de cake met een beetje zure room. Genieten!!
Ingrediënten
- cakevorm 1,5L
- 2 citroenen
- 400 gram suiker
- 4 stevige handperen
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 100 gram gemalen amandelen
- 100 gram gemalen kokos
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 ml zure room
No Comments