Een verrassend gerecht met asperges, waar je waarschijnlijk net als ik niet zo snel aan zou denken: Ravioli gevuld met ricotta en spinazie met pesto en witte asperges.
Opnieuw verblijd met asperges was ik dit keer op zoek naar een ander recept dan het klassieke recept met ham, ei en botersaus. Zo kwam ik terecht op de site www.aspergerecepten.nl. Een site boordevol recepten voor witte en groene asperges. Hier vond ik mijn inspiratie voor dit recept.
Bereidingswijze
Schil de witte asperges.
Kook de asperges 5-10 minuten in ruim kokend water met een snufje zout.
De asperges zijn gaar wanneer ze niet meer hard zijn.
Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4cm. Je kunt dit eventueel ook al doen voor het koken, dan zijn de asperges sneller gaar.
Kook de ravioli in een pan met ruim kokend water in ongeveer 3-4 minuten. De kooktijd is afhankelijk van de ravioli. Ik heb voor dit recept gekozen voor verse ravioli gevuld met ricotta en spinazie.
Giet de ravioli af en roer er een scheutje olijfolie door.
Voeg de stukjes asperges toe aan de ravioli.
Voeg 2 eetlepels pesto toe aan de ravioli en roer alles goed door elkaar.
Schep de ravioli op een bord een strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Zo heb je binnen no-time een verrassend pasta gerecht op tafel!
Ingredienten
-
Voor 2 personen
- 400 gram witte asperges
- 250 gram ravioli gevuld met ricotta en spinazie
- 2 eetlepels pesto
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
- zout
No Comments