Recepten/ Vis

Foodblogswap: Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

Beter laat dan nooit. Met de nodige vertraging wegens persoonlijke omstandigheden is hier dan toch mijn foodblogswap recept van maart. Uhm ja van maart inderdaad en niet van deze maand. Met de welgemeende excuses voor Jolande Vos van de prachtige blog www.beproefd.nl waar ik een recept van mocht koken.

Een recept kiezen was nog vrij lastig met keuze uit zoveel geweldige wijn/spijs combinaties op Beproefd.nl. Erg leuk dat er bij elk recept ook een bijpassende wijn wordt geadviseerd. En niet te vergeten ook nog een muzieksuggestie. Mijn complimenten voor deze mooie blog! Des te erger eigenlijk dat deze blog zolang op zich heeft laten wachten. Soms staat je hoofd gewoon even niet naar bloggen.

Uiteindelijk koos ik ervoor om mijn eigen variant te maken van deze lasagne met zalm. Een lasagne met zalm en spinazie wilde ik altijd al een keer zelf maken, nadat ik dit tijdens een etentje bij een vriendin voor het eerst heb gegeten. Met gerookte zalmfilet in plaats van verse zalm en zonder cherrytomaatjes. Als extra ingredient heb ik mascarpone toegevoegd bij elke laag als extra toevoeging bij de saus. Om de een of andere reden had ik maar weinig saus namelijk. Zo werd het uiteindelijk een heerlijke romige lasagne met zalm en spinazie.

Zo maak je deze lasagne met zalm en spinazie

Was de bladspinazie en laat deze goed uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui aan, voeg ook 2 teentjes geperste knoflook toe.
Voeg vervolgens de spinazie in gedeelten toe tot de spinazie geslonken is.
Laat alles uitlekken in een vergiet en zorg ervoor dat het vocht er zoveel mogelijk uitgedrukt is. Breng de spinazie op smaak met een beetje peper en zout.

Maak ondertussen de saus. Verwarm hiervoor in een steelpan de crème fraîche, witte wijn en kookroom.
Meng dit al roerend tot een mooie gladde saus.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de gerookte zalmfilet in stukjes en besprenkel met een beetje citroensap.
Vet de bodem van de ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem vervolgens met 4 eetlepels saus.
Leg daarop de lasagnebladen. Smeer vervolgens mascarpone uit over de lasagnebladen.
Bestrooi met 1/3 van de spinazie en 1/3 van de zalmfilet. Herhaal dit nog twee keer.
Op de bovenste laag van lasagnebladen verdeel je de rest van de saus. Strooi hierover geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke lasagne met uiteraard een goed glas witte wijn. Wij dronken bij deze lasagne een glas Berberana Dragon White.

Ingrediënten

Lasagne met zalm en spinazie

  • 1 kg verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 gram gerookte zalmfilet
  • 50 ml droge witte wijn
  • 50 ml kookroom
  • 1 pak lasagnebladen
  • 250 gram mascarpone
  • 1 eetlepel citroensap
  • 40 gram gerapste Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper, zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.