Deze Indiase Viscurry is ontstaan na het kijken van een aflevering van Street Food, waarin Ishai Golan op zoek gaat naar het beste street food in Mumbai.
Een erg leuk programma trouwens, ook al ben ik geen grote van van Ishai Golan zelf. Ik vind hem iets te overdreven. Maar zijn baan als culinair blogger zou ik dolgraag van hem overnemen!
India staat na het zien van deze aflevering in elk geval nog hoger op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ishai valt namelijk van de ene in de andere bijzondere eetervaring en probeert verschillende Indiase straatgerechten.
Geen viscurry trouwens. Maar ik wist meteen dat ik met de koolvis in onze koelkast een Indiase viscurry wilde gaan maken.
In de supermarkt was ik iets te enthousiast met het inslaan van ingrediënten voor de viscurry. Ik had zowel tomaten en tomatenpuree als kokosmelk gekocht. Indiase curry’s hebben of tomaten en room/yoghurt als basis of kokosmelk. Niet allebei tegelijk, dat is een beetje teveel van het goede. Uiteindelijk werd het daarom een viscurry met kokosmelk.
Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
Snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Ik houd van een pittige curry dus heb een hele peper gebruikt in dit recept.
Verhit een scheut olijfolie een grote wokpan en fruit hierin de ui, rode peper en knoflook aan.
Wanneer de ui glazig is voeg je alle kruiden toe.
Ik doe dit zelf vooral een beetje op gevoel en door goed te proeven. In deze viscurry zitten de volgende kruiden: gemberpoeder, kurkuma, garam masala, gemalen koriander en chilipoeder.
Van de garam masala, gemberpoeder en kurkuma ongeveer 1 a 2 theelepels, de rest een halve tot 1 theelepel.
Laat de kruiden 2 a 3 minuten even meebakken en voeg daarna de kokosmelk toe.
Roer alles goed door elkaar en breng de kokosmelk aan de kook.
Snijd ondertussen de uiteinden van de sperziebonen af en hak de sperziebonen in stukjes.
Snijd de koolvis in stukjes en voeg de vis en sperziebonen toe aan de curry. Laat alles nu 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen.
Proef de curry en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Tip: Serveer de Indiase viscurry met basmatirijst of naanbrood. Of allebei wanneer je niet kunt kiezen. Met wat blaadjes verse koriander maak je het gerecht helemaal af.
Ingrediënten
- Voor 3-4 personen
- 400 gram koolvis
- 400 ml kokosmelk
- 1 rode peper
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 a 2 theelepels kurkuma
- 1 a 2 theelepels garam masala
- 1 a 2 theelepels gemberpoeder
- 1/2 a 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2 a 1 theelepel chilipoeder
- olijfolie
- peper en zout
- handjevol verse koriander
No Comments