Wat doe je met een overdosis aan prei? Maak deze supersnelle preisoep met kruidenkaas! Je hebt voor deze overheerlijke homemade soep maar een paar ingrediënten nodig: prei, ui, bouillon en kruidenkaas. Ideaal voor op een drukke doordeweekse avond of een luie zondag.
Ik moet toevoegen dat ik tot voor kort eigenlijk nooit zelf soep maakte. Maar inmiddels heb ik de smaak te pakken, het is namelijk heel simpel, kost weinig tijd en kan bovendien bijna niet mislukken. Tenminste tot nu toe was ik zelf erg tevreden over mijn zelfgemaakte soepjes. Dus voor mij geen soep meer uit een blik of pak!
Bereidingswijze
Snipper de ui.
Was de prei grondig, verwijder het groen en snijd de prei in dunne ringen.
Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en prei ongeveer 5 minuten aan.
Voeg 1 liter water en een kippenbouillon blokje toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de preisoep nu zachtjes 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en roer vervolgens de kruidenkaas door de soep.
Serveer de soep met stokbrood. Wij aten dit keer zelf deze overheerlijke uientaart met geitenkaas bij deze soep.
Ingrediënten
-
Voor 2 – 3 kommen soep
- 1 preien
- 1 ui
- 1 liter water
- 1 of 2 kippenbouillon blokjes
- 75 gram kruidenkaas
No Comments