Vanavond staat er een heerlijk vegetarisch recept op het menu, wat ik in diverse restaurants al vaak ben tegengekomen op de menukaart: gevulde portobello met geitenkaas. Eigenlijk is dit heel eenvoudig zelf te maken en binnen ongeveer 20 minuten klaar.
Een gevulde portobello uit de oven is geschikt als voorgerecht, maar geserveerd in combinatie met een frisse salade of couscous heb je ook een vullend hoofdgerecht. Je kunt de portobello’s eventueel ook al van tevoren maken en vullen naar wens, dan hoeven ze alleen nog maar in de oven. Ideaal voor een etentje.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het steeltje van de portobello’s.
Hak de steeltje in stukjes, deze gaan straks in de vulling.
Schraap de lamelletjes uit de hoed van de portobello.
Snipper een rode ui en hak een teentje knoflook en een sjalotje fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de steeltjes, het sjalotje en de knoflook hierin even op.
Hak een handjevol walnoten fijn in een keukenmachine.
Meng de geitenkaas en de fijngehakte walnoten met de steeltjes, het sjalotje en de knoflook.
Smeer de portobello in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
Vul de portobello met het geitenkaasmengsel.
Bak de gevulde portobello’s ongeveer 15 minuten in de oven.
Serveer met wat salade of couscous en rucola.
Ingrediënten
- 2 portobello’s
- 100 gram zachte geitenkaas
- handje vol walnoten
- 1 teentje knoflook
- tijm
- zout en peper
Meer inspiratie nodig? Met de hulp van een aantal mede foodbloggers creëerde ik deze round-up met 10x gevulde portobello recepten. Van geitenkaas tot pompoenrisotto en van couscous tot aubergine.
1 Comment
De 5 meest populaire recepten van 2014 - Great Little Kitchen
31 december 2014 at 16:07[…] heerlijk vegetarisch voorgerecht wat ik vaak eet als ik uit eten ga, maar nu ook eens zelf maakte: portobello met geitenkaas. Overigens ook erg lekker als […]